Termeni si Conditii

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.avconectica.ro.

Site-ul www.avconectica.ro este operat de societatea HCT Tronic SA, cu sediul in G-ral Traian Mosoiu nr.14, ap.9, punct de lucru: B-dul Muncii nr.16, Cluj-Napoca inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J12/3443/2013. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta. 

Administratorul site-ului www.avconectica.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare “Utilizatori”. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Platforma www.avconectica.ro este destinat partenerilor nostrii B2C (Business to Consumer). Siteul www.avconectica.ro este de tip ONLINE, dar nu si REALTIME (timp real)!

Generalitati

     Folosirea site-ului www.avconectica.ro implica acceptarea termenelor si conditiilor de mai jos. In vederea folosirii in bune conditii a site-ului www.avconectica.ro, recomandam citirea si memorarea cu atentie a termenelor si conditiilor.
     HCT Tronic SA isi rezerva dreptul de a face modificari ale acestor prevederi fara o notificare prealabila.

Definitii

     Acest site (www.avconectica.ro) este intretinut si administrat de HCT Tronic SA (legal inregistrata), denumit in continuare “Societate”.
     Persoana fizica/juridica care comanda si achizitioneaza produse prin intermediul site-ului www.avconectica.ro, este denumit in continuare “Partener”.
     Adresa internet (www.avconectica.ro) este proprietatea Societatii, este denumita generic “site-ul avconectica.ro”.
     Fotografiile, textele, datele tehnice, preturile, stocurile si celelalte informatii care se gasesc pe site-ul avconectica.ro , sunt denumite in continuare “continut”.

Drepturi de autor

     Intregul continut al site-ului avconectica.ro este proprietatea Societatii, aparat de Legea nr.8/1996 (Protectia drepturilor de autor), cu modificarile si completarile ulterioare. Folosirea fara acordul scris al Societatii a oricaror elemente enumerate mai sus, vor fi pedepsite in conformitate cu legile in vigoare (administrativ, civil sau penal).
     Fotografiile si datele tehnice ale produselor sunt folosite cu acordul furnizorului direct, fie prin reprezentatii sai din Romania.

  Declinarea responsabilitatii

     Descrierea produselor, preturile, stocurile si datele aproximative de livare afisate pe site-ul avconectica.ro, sunt cu caracter informativ, iar fara confirmarea suplimentara a informatiilor in mod scris din partea Societatii, HCT Tronic SA nu isi asuma responsabilitatea privind eventualele greseli editare, afisare si/sau listare. Societatea isi rezerva dreprul de a refuza comanda din considerente interne, fara notificare prealabila. Societatea isi rezerva dreptul de asi alege Partenerul cu respectarea Art. 56 din Ordonanta 99/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind comercializarea produselor si serviciilor pe piata.

Frauda

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal.Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. HCT Tronic SA (www.avconectica.ro) nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.     
Sunt considerate fraude si vor fi tratate ca atare:
     1. Accesarea site-ului avconectica.ro de catre dispozitive sau programe automate.
     2. Copierea manuala sau automata a continutului.
     3. Orice incercare de a accesa date personale ale altui utilizator (Partener), cu sau fara acordul acestuia, dar fara acordul Societatii
     4. Modificare continutul site-ului avconectica.ro
     5. De a afecta performantele serverului care ruleaza site-ul avconectica.ro
     6. Exploatarea erori ale aplicatiei.
     Cele enumerate mai sus vor fi considerate o tentativa de fraudare a site-ului avconectica.ro, si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au incercat acest fapt.
     Orice litigiu aparut intre Partener si Societate va fi rezolvata pe cale amiabila prin intermediul unui mediator, daca este nevoie. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane.
Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala 

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor. 

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia. 

Dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului 

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatbilitatea acestuia prin vizualizarea informatiilor afisate pe siteul www.avconectica.ro, inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si www.avconectica.ro sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta. 

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 22 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. 

Administratorul www.avconectica.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard. Deasemenea, ele pot diferi de aspectul real al produsului in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului fara notificare prealabila de catre comerciant.

Disponibilitatea serviciului 

Administratorul www.avconectica.ro isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului www.avconectica.ro in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala. 

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email sales@avconectica.ro

Informatatii despre returnari

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 22 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 22 zile lucratoare de la denuntarea contractului, prin serviciul de expedieri oferit de CARGUS.

 

Atentie!

Daca va ganditi sa returnati produsul, nu il utilizati! Nu puteti utiliza produsele pe care le-ati primit, inainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vanzare-cumparare.Dreptul de retragere exista pentru a va permite sa examinati produsul asa cum ati face-o intr-un magazin, nu pentru a va oferi 22 zile lucratoare de utilizare gratuita.

HCT Tronic SA va inapoia contravaloarea comenzii in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport daca livrarea s-a facut prin alte metode decat cea mentionata anterior.

Definitia contractului de vanzare: orice contract in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atat produse, cat si servicii.

Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acesteia.

Exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate; taxele sunt cuprinse intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre client la receptionarea produselor deteriorate/modificate.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producator pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent in mod obligatoriu, prezenta lui fiind specifica producatorului. Prezenta sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra ca produsul este exact in forma si conditiile in care a fost eliberat de catre producator. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renuntare la contract

Procedura de retragere din contract, exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza HCT Tronic SA cu privire la decizia de retragere din contract prin trimiterea unui e-mail la adresa sales@avconectica.ro. Consumatorul are la dispozitie 22 zile lucratoare de la primirea produselor pentru a anunta retragerea din contract.

Obligatiile care revin HCT Tronic SA

Rambursarea integrala a sumelor primite ca plata, inclusiv costurile livrarii (exceptand situatia in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard). Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitati de plata rezonabil aplicabile (in cazul platii numerar la livrare, rambursarea se va face prin transfer in cont bancar sau prin mandat postal). Indeplinirea obligatiei de rambursare se face face in termen de 14 zile lucratoare de la receptionarea produselor.

Obligatiile care revin consumatorului

Produsele sunt inmanate HCT Tronic SA personal sau predate unei persoane autorizate (curier desemnat) fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 22 zile lucratoare de la anuntarea deciziei de retragere din contract. Consumatorul suporta costurile de returnare. Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Retur de produse

Puteti solicita returul de produse in urmatoarele cazuri:

  • Produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site. Puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii (in cazul in care produsul nu mai este disponibil).
  • Produs nefunctional in primele 48 ore (2 zile lucratoare) de la receptie. In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, in urma notificarii scrise sau prin prezentarea la sediu in termen de 48 de ore de la primirea produsului
  • Produs in colet deteriorat. Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. In cazul in care se utilizeaza un transportator insarcinat de catre consumator, riscul este transferat in momentul livrarii produselor catre transportator.
  • Produse livrate gresit. In cazul in care s-a livrat alt produs decat cel comandat.
 Costurile de retur pentru situatiile prezentate mai sus (nu si in cazul renuntarii la cumparare) cad in sarcina firmei noastre.
 
Drept aplicabil 

Prin folosirea site-ului www.avconectica.ro, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii www.avconectica.ro sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.